Educatie

Încă de la apariţia ei – şcoala – instituţie cu destinaţie specială pentru  instrucţia şi educaţia copiilor, a avut din totdeauna un caracter de clasă şi felurile de educaţie au fost diferite după tipul şi modul de organizare al societăţii în care se nasc şi-şi duc viaţa.

Localitatea Iancu Jianu are ca forma de invatamant are: Liceul Iancu Jianu si doua scoli generale: Dobriceni si respectiv Iancu Jianu. Liceul Iancu Jianu a fost infiintat in anul 1964 si are in prezent 417 elevi, iar localitatea functioneaza cu un numar total al elevilor de 678 + 180 prescolari. Liceul dispune de doua corpuri de cladire fiecare cu parter si etaj , cu patru laboratoare, 18 cabinete , atelier scoala si sala de festivitati. Baza sportiva este amplasata in fostul parc al familiei princiare Stirbey si cuprinde terenuri de fotbal, handbal, baschet si tenis de camp.

Grădiniţele cu program normal se împart în nouă grupe, cu nouă educatori după cum urmează: şase grupe în satul Iancu Jianu, două grupe în satul Dobriceni şi o grupă în Cătunul Rudari.

Biblioteca liceului detine un numar de 12.750 volume si este amenajata cu o sala de lectura si un depozit de carte , viitorul Centru de Documentare si Informare va fi amenajat in incinta acestora.

Atitudinea faţa de activitatea si implementarea CDI in şcoala este una pozitivă având in vedere :

 – preocuparea unui numar total de 64 cadre didactice care functioneaza in scolile de pe teritoriul comunei Iancu Jianu, pentru inarmarea elevilor cu tehnici de documentare, sintetizari informatice si redactari.

– preocuparea in vederea creerii pentru cei 678 elevi inscrisi la scolile de pe raza localitatii Iancu Jianu, a unor spatii prrietenoase de lectura si accesare a informatiei.

– interesul elevilor, dascalilor, membrilor comunitatii locale de a avea un spatiu de lectura si informare, unde sa aiba la îndemână instrumentele intelectuale si tehnicile moderne ce faciliteaza accesul la cultură în concluzie pentru:

  • Populatia scolara – 678 elevi

  • Personalul unitatii locale total  – 80, din care     

– cadre didactice  64
 – personal didactic auxiliar 5
 – personal nedidactic 11.

  • Membrii comunitatii locale etc.